Afgelopen week heeft Iris uit Peize haar rijbewijs B gehaald bij Rijschool Richting Rijbewijs

iris richting rijbewijs rijschool groningen

Iris, ik had bij jou eigenlijk geen enkele twijfel of je het rijbewijs B zou halen of niet. Jij kunt echt heel goed rijden, maar het praktijkexamen toch altijd anders dan een gewone rijles. Tijdens de laatste rijlessen blaakte je van het zelfvertrouwen waardoor het eigenlijk wel goed moest gaan.

Voor het praktijkexamen vraag ik altijd aan de leerling of ze willen dat ik met hun meega tijdens het praktijkexamen of dat ik kan achterblijven bij het CBR om een beker cappuccino kan blijven drinken. Iris heeft meerder keren iemand tijdens de rijlessen meegenomen, wat af en toe best wel goed is om mee te maken en ze wilde tijdens het praktijkexamen graag dat ik mee zou gaan. Mij maakt het in ieder geval weinig uit 🙂

Het voordeel is dat wanneer ik wel met het praktijkexamen meerijd ik ook kan zien hoe de leerling het praktijkexamen aflegt. Dit is een voordeel wanneer een praktijkexamenkandidaat er helaas niet in slaagt het rijbewijs te halen. Tijdens de rijlessen kunnen we dan werken aan datgene wat tijdens het praktijkexamen niet helemaal goed ging.

Iris, toen ik bij jou praktijkexamen mee reed had ik absoluut geen twijfels. Aangezien het vroege tijdstip waarop het praktijkexamen plaatsvond (8 uur ’s ochtends) is het des te knapper dat je het hebt gehaald. Ik wens je heel veel plezier met je rijbewijs B en probeer de eerste maanden zoveel mogelijk gebruik te maken van de auto van je vriend!