Afgelopen woensdag heeft Chris zijn B-rijbewijs gehaald bij Rijschool Richting Rijbewijs.

Op de foto is te zien dat de vlag bij thuiskomst al is opgehangen!

En terecht. Je hebt op een hele mooie manier laten zien aan de examinator dat wanneer je maar goed kijkt en veilig rijdt je niet per se perfect hoeft te rijden om de examinator te overtuigen van je kunnen. Er wordt altijd terecht gezegd dat je niet foutloos kunt rijden, dat hoeft ook helemaal niet en door de spanning van een praktijkexamen is dat ook nagenoeg onmogelijk, als je het maar rustig aan doet, goed kijkt en dus veilig door het verkeer beweegt.

Nu heb je mij verteld dat je na je rijexamen B gebruik kunt maken van een hele snelle en prachtige Mazda Demio. Dat prachtige kunt je een beetje cynisch opvatten want eerlijk is eerlijk; hij is oud en niet zo mooi! Maar uiteraard maakt dat helemaal niet uit. Je hebt in ieder geval de mogelijkheid om gebruik te maken van een autootje!

Maar, en nu komt het, de Mazda is overleden! Komt niet meer door de APK-keuring heb je mij verteld! Wat nu! Geen nood, gelukkig is er een “nieuwe” op komst heb ik van je vernomen die weer helemaal in topconditie is. Gelukkig maar want nu kun je alsnog veel rijervaring opdoen met je net behaalde B-rijbewijs.

Heel veel fijne kilometers gewenst Chris!