“Blauwe L” werkt als een “rode lap” op een stier!

Er zijn steeds meer weggebruikers die zich tegenover lesauto’s agressief gedragen. Dat ondervinden steeds meer rijinstructeurs van rijscholen. Bumperkleven, afsnijden, onverantwoord inhalen en handgebaren zijn aan de orde van de dag. Fysiek geweld ligt op de loer! Het is onbegrijpelijk dat sommige weggebruikers zich zo gedragen tegenover lesauto’s. Een beetje meer respect zou welkom zijn. “Iedereen is toch zo begonnen?”

Er is veel ongeduld onder andere weggebruikers ten aanzien van de lesauto wat steeds vaker overslaat in agressie. Toeteren, handgebaren, afsnijden, onverantwoord inhalen en bumperkleven is helaas aan de orde van de dag. Dit maakt bij sommige leerlingen een enorme indruk. Het is blijkbaar voor sommige weggebruikers niet te accepteren dat lesauto’s zich aan de snelheid houden. Het overkwam ons vanochtend nog toen een Alfa Romeo ons rechts inhaalde over de bus strook terwijl wij ons gewoon aan de maximum snelheid hielden!

Als dit zo doorgaat ben ik heel bang dat er ooit fysiek geweld aan te pas kan komen. Daarom denk ik er sterk over na om een dashcam in de auto te laten plaatsen waarbij er beeld en geluid wordt opgenomen. Mocht er dan iets gebeuren heb ik alles in ieder geval op beeld en geluid.

Geen uitzondering, wel minder als rijschool groningen

Helaas is mijn ervaring geen uitzondering. Er zijn meer rijschoolhouders die deze problemen ervaren. Het lijkt erop dat mensen bij het zien van de blauwe “L” zo snel mogelijk er achter vandaan willen. Het is toch onbegrijpelijk dat men niet iets meer respect kan opbrengen voor de lesauto. We hebben het toch allemaal moeten leren! Gelukkig dat het in Groningen nog altijd meevalt en het gros van de mensen die je onderweg tegenkomt wél vriendelijke en geduldig zijn.