Gouden tip: ook bij je rijexamen rustig en relaxed rijden!

rijexamen tips
Hij komt maar weer eens voorbij, de gouden tip om snel je rijbewijs te halen en vlekkeloos je rijexamen af te leggen: Rustig en relaxed autorijden. Als je kalm en zelfverzekerd rijdt, merkt de examinator dit, een teken dat je de auto onder controle hebt en weet wat je doet. En eigenlijk is dat het belangrijkste signaal om jouw je rijbewijs te geven.
Tijdens de rijlessen in Groningen oefenen wij bij Richting Rijbewijs niet alleen de oefeningen, maar ook de algemene manier van rijden zodat je relaxed in de auto zit. Het aanvoelen van de auto en het goed kennen van de verkeersregels draagt hieraan bij.

Voor Jesse was het op 16 oktober dan eindelijk zover. Je mocht aan je praktijkexamen beginnen. Tijdens de lessen zat je, zoals we geoefend hadden, altijd erg relaxt in de auto. Het is dan altijd maar de vraag of je die kalmte ook tijdens het praktijkexamen vast kunt houden. Dat deed je inderdaad want na afloop kreeg je te horen dat je het roze pasje op mocht komen halen bij de gemeente.
Je hebt het mij nog wel even heel erg spannend gemaakt want ik zag je een kruising oversteken waar ik menig leerling op heb zien zakken, maar blijkbaar heb je op tijd ver genoeg vooruit gekeken waarmee de te hoge snelheid werd gecompenseerd. Achteraf vond je dat zelf ook wel een beetje want je had een slechter resultaat verwacht.
Hoe dan ook, je hebt je rijbewijs-b binnen en ik wens je er ontzettend veel plezier mee. En denk erom, rustig bij de kruisingen.