Het roze pasje t.b.v. rijbewijs B is deze keer voor Christiaan!

Afgelopen week heeft Christiaan zijn rijbewijs B gehaald bij Rijschool Richting Rijbewijs.

Hoewel Christiaan een groot fan is van wielrennen en dit zelf ook heel graag beoefend leek het hem ook wel heel nuttig en verstandig om rijlessen te nemen en het rijbewijs B te halen. Ik heb namelijk regelmatig aan moeten horen dat hij met zijn vader, broer en zus of alleen met vader en zus, naar de Ardennen afreist om daar een tijdje rond te fietsen.

Aangezien Christiaan vindt dat zijn vader soms iets te enthousiast met het gaspedaal omgaat van een hele mooie oude Citroen CX en onoverzichtelijke bochten in de Ardennen afsnijdt, kan hij nu zelf de rit naar de Ardennen maken en heeft hij dus eindelijk zelf de controle over het gaspedaal.  En natuurlijk weet Christiaan dat je in de meeste landen van Europa gewoon zoveel mogelijk aan de rechterkant moet blijven rijden en dan vooral in de onoverzichtelijk bochten.

Natuurlijk zij de rijlessen en het rijbewijs halen er niet alleen voor leuke ritjes naar de Ardennen. Ook heeft Christiaan aangegeven dat de allereerste rit na het halen van het rijbewijs naar de Mc Donalds zal zijn en daarna rijdt hij door naar de tennisclub om alle ingenomen calorieën er weer af te slaan.

Christiaan, ik vind het heel knap dat je je rijbewijs in een relatief weinig rijlessen hebt gehaald en ondanks dat de Tussentijdse Toets niet naar wens is gegaan heb je het toch maar mooi geflikt!