Ilse, op 28 maart moest gebeuren. Het praktijkexamen!

Het was een heerlijke zonnige lentedag. Goed ingrediƫnt voor een goed resultaat. Bij het vertrek dacht een fietser daar heel anders over. Die kwam van achteren en besloot nog even voor de auto langs te fietsen op het moment dat jij wegtrok. Je reactie was meteen goed, remmen dus! De examinatrice remde op hetzelfde moment en gelukkig had ze ook gezien dat jij correct en op het juiste moment reageerde. Dit is natuurlijk niet echt geruststellend wanneer je nog moet beginnen aan het praktijkexamen, maar je hebt de rest van de rit echt heel erg netjes en rustig gereden.

Wanneer leerlingen het praktijkexamen moeten afleggen, wordt er door de examinator altijd gezegd dat je moet rijden zoals bij de rijlessen. Dat is echter een enorme uitdaging en moeilijk omdat het praktijkexamen natuurlijk veel spanning met zich meebrengt. Ik weet niet hoe je het voor elkaar hebt gekregen, maar je hebt echt net zo gereden als bij de autorijlessen (behalve de laatste rijles (-:, de generale repetitie). Dat is echt heel erg knap van je en dat lukt niet iedereen!

Nu jij je rijbewijs-B hebt en dus zelfstandig de weg op kunt brengt dat lekker veel vrijheid met zich mee. Overal gaan en staan waar je maar wilt in weer en wind zonder afhankelijk te zijn van anderen, je scooter of het openbaar vervoer.

Ilse, ik wens je heel veel plezier met je rijbewijs!

Groeten Peter, Rijschool Richting Rijbewijs