Iris heeft afgelopen dinsdag haar B-rijbewijs gehaald bij Rijschool Richting Rijbewijs.

Nadat de examinator het goede nieuws aan je bekent maakte had ik de indruk dat het nog niet helemaal tot je doordrong. Maar heus, het is echt waar!! Eindelijk het felbegeerde roze pasje waarmee je nu niet meer Richting Rijbewijs gaat, maar dat je de juiste richting hebt gevonden! Namelijk de richting naar de vrijheid die het rijbewijs met zich meebrengt. Minder op de fiets, minder met de bus, minder afhankelijk van anderen, meer met de auto.

Het praktijkexamen zelf ging helaas niet helemaal zoals je op voorhand had verwacht. Tijdens de lessen gaat het altijd goed en tijdens het praktijkexamen valt het altijd weer een beetje tegen. Maar dat is helemaal geen schande, want het praktijkexamen gaat nagenoeg nooit zoals de meeste leerlingen verwachten. Er zit toch altijd een bepaalde spanning op zo’n praktijkexamen, maar je hebt je er erg goed doorheen geslagen!

Nu is het natuurlijk wel noodzaak om het autorijden bij te gaan houden en gelukkig mag ook jij gebruik maken van de auto van je ouders. Dat geldt gelukkig voor de meeste leerlingen die slagen voor hun B-rijbewijs. Het bijhouden van je rijkunsten is niet alleen heel belangrijk voor jezelf en voor je veiligheid, maar ook voor de veiligheid van andere weggebruikers.

Ik wens je heel veel succes en plezier met het autorijden en geniet van de vrijheid die dit met zich meebrengt!