Nederlanders vinden rijbewijs vereiste in zelfrijdende auto

Nederlanders vinden rijbewijs vereiste in zelfrijdende auto

Afbeeldingsresultaat voor zelfrijdende auto

 

Met rijbewijs

Hoewel Nederlanders positief tegenover de zelfrijdende auto staan hoeven rijinstructeurs niet bang te zijn voor hun carrière. Volgens 75 procent van de consumenten is een rijbewijs een vereiste om plaats te nemen in een zelfrijdende auto. Slechts 11 procent van de consumenten is van mening dat pubers zonder begeleiding van iemand met een rijbewijs plaats mogen nemen in een zelfrijdende auto.

Verkeersveiligheid

De meeste Nederlanders verwachten dat de zelfrijdende auto voor meer verkeersveiligheid gaat zorgen. Overigens vindt ook een derde van de Nederlanders het prima als je onder invloed van alcohol, zonder begeleiding van een nuchter persoon, plaatsneemt in een zelfrijdende auto. Toch kan één op de tien geen enkele situatie noemen waarin een zelfrijdende auto ideaal zou zijn.

Nooit instappen

Wat opvallend te noemen is, is het feit dat hoewel de meeste Nederlanders positief tegenover de zelfrijdende auto staan, ook 20 procent zegt nooit in een zo’n auto te gaan stappen. Of dat daadwerkelijk in de praktijk ook zo zal gaan uitvallen, is nog maar de vraag. Twintig jaar geleden begrepen ook weinig mensen het nut van de mobiele telefoon.

 

Bron: Rijschoolvandaag.nl