Plaats nooit je net behaalde rijbewijs op social media

Een tip van de politie: plaats geen foto’s van je net behaalde rijbewijs op social Media. Kort gelden werd het op Instagram een foto geplaatst van een net behaald rijbewijs wat vervolgens werd misbruikt door een oplichter.

De politie deed na het voorval een oproep aan iedereen die net zijn rijbewijs B heeft gehaald om vooral geen foto hiervan te plaatsen op social media. In het enthousiasme kan ik het mij wel voorstellen, maar pas ervoor op!

Identiteit gestolen na plaatsen rijbewijs

Het profiel van de persoon in dit geval die kort na het behalen van het rijbewijs in een enthousiaste bui een foto van het rijbewijs B plaatse op Instagram, was helaas niet afgeschermd en dus was het voor iedereen zichtbaar. “Ze ontving op een gegeven moment op Facebook een berichtje van een onbekend iemand waar de door haar toegezegde artikelen bleven”, stelt de politie in een verklaring op Facebook.

“Het slachtoffer wist natuurlijk van niets. De afzender had gereageerd op een advertentie die op Facebook stond en had goederen besteld met de gestolen identiteit van het slachtoffer zogenaamd als bewijs”.

De politie verzoekt nadrukkelijk. “Zoals al eerder gemeld: zet absoluut NOOIT foto’s van officiele documenten al dan niet met een foto op social media. Het kan een hoop ellende schelen”.

Wanneer je graag aan iedereen wilt laten weten dat je het rijbewijs hebt gehaald, laat dan een foto maken door de instructeur van Rijschool Richting Rijbewijs naast de lesauto. Deze foto kun je dan veilig plaatsen op Instagram, Facebook of waar dan ook.
Net zo leuk wel zo veilig!.