Richting Rijbewijs feliciteert Thom met rijbewijs B

Thom-rijbewijs-b-richting-rijbewijs

Belangrijk van rijles is dat je als rijinstructeur een constante lijn ziet in hoe een leerling rijdt. Bij Thom was dat zeker het geval. De start was erg goed en deze manier van rijden heb je alle rijlessen goed vast weten te houden.

De bijzondere verrichtingen kunnen lastig zijn, per leerling verschilt het hoe snel je door hebt hoe het moet. Bij bijzondere verrichtingen kun je denken aan:

  • 3 x steken
  • voor- en achteruit in een vak parkeren
  • halve draai, fileparkeren
  • bocht achteruit

Thom kreeg in zeer korte tijd al deze onderdelen onder controle waardoor de fase voertuig bediening zeer snel was afgerond. Dat is altijd heel erg handig want zo blijft er heel veel tijd over om de 2 andere fases, verkeersdeelname en verkeersinzicht, goed te oefenen. Dit zijn toch de belangrijkste fases waar een examinator naar kijkt.

Heel vaak is het zo dat wanneer de eerste fase er goed inzit, namelijk voertuigbediening, de rest veel gemakkelijker wordt dan wanneer fase 1 er niet goed inzit. Je krijgt namelijk in de tweede fase onder andere de “kijktechniek” erbij. Hier wordt erg veel op geoefend en moet er heel goed inzitten. Wanneer de eerste fase niet helemaal gaat zoals het eigenlijk zou moeten, wordt de tweede fase wel erg lastig.

Dit was bij jou niet aan de order dus “vlogen” we door de 2e en 3e fase heen. Hierdoor kreeg je natuurlijk lekker veel zelfvertrouwen, wat erg belangrijk is, en werd het examen min of meer een formaliteit.

Erg goed gedaan Thom en geniet van je vrijheid met je rijbewijs B.