Rijbewijs in 1x gehaald!

richting rijbewijs groningen loes

Vorige week is Loes in 1 x geslaagd voor haar rijbewijs B.

Ik probeer altijd de kandidaten op een hoog niveau het praktijkexamen in te sturen zodat er ruimte is voor het maken van kleine foutjes tijdens het praktijkexamen. Het is namelijk onmogelijk om foutloos de examenrit te rijden. Dit wordt ook altijd vooraf aan het praktijkexamen verteld door de examinator.

Loes is hier wel een mooi voorbeeld van. Door haar hoge niveau vooraf aan het praktijkexamen kon zij zich een paar kleine foutjes permitteren, zoals tot 2x toe wegrijden in de tweede versnelling (dat gebeurt ook alleen maar tijden het praktijkexamen) en toch nog even snel voor die fietser langsrijden tijdens het linksaf slaan. Deze 2 voorbeelden hebben niet geleid tot het hinderen van de doorstroming of gevaarlijke situaties.

De rest van de examenrit was gewoon van een dusdanig hoog niveau dat Loes in 1 x haar rijbewijs heeft gehaald. Ze mag eerst nog even 2 maanden gebruik maken van 2ToDrive, dus rijden met een coach, bijvoorbeeld je vader of moeder, maar daarna is ze vrij om te gaan en staan waar zij maar wil!