Rijbewijs koerier bij Richting Rijbewijs

rijbewijs-koerier

Je rijbewijs halen om koerier te worden? Dat is helemaal geen slecht idee. Je kunt je rijbewijs halen zien als een investering in jezelf en in je toekomst. Het mooie is dat er letterlijk meer mogelijkheden bijkomen als je je rijbewijs hebt. Zeker later in je werk kun je er veel plezier van hebben. Populair is tegenwoordig een bijbaan als bezorger, koerier of Uber-chauffeur. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om werk te vinden met je rijbewijs. Je kunt je aanmelden via verschillende apps of bij verschillende bezorgbedrijven en je kunt vaak direct aan de slag. Logisch dat de vraag naar “rijbewijs koerier” ook stijgt.

Met autorijbewijs brommer of scooter besturen?

Mag je met een autorijbewijs brommer of scooter besturen? Jazeker. Je kunt tegenwoordig met je rijbewijs B op zak (of met een rijbewijs A, A1 of A2) een brommer of scooter besturen. Hetzelfde (rijbewijs AM) geldt voor een speed-pedelec, snorfiets en brommobiel. Als je nu bezorger wilt worden, zoals Joost, en later misschien als koerier wilt werken, is je rijbewijs B halen de slimste keus.

Wij van Richting Rijbewijs willen Joost van harte feliciteren met zijn rijbewijs. Kan je mooi op de brommer als bezorger aan de gang en na wat rijervaring een bijbaan als koerier nemen. Handig zo’n rijbewijs!