Rijles

Rijles om zo snel mogelijk je rijbewijs te halen, dit zou toch het doel van iedere rijschool moeten zijn? Het is wel het doel van iedere cursist, je wilt snel je rijbewijs halen, dit bespaart kosten en tijd. Bij rijschool Richting Rijbewijs hebben wij 2 doelen, namelijk: zorgen dat je snel je rijbewijs haalt en rijles geven die je opleiden tot een goede en zelfstandige chauffeur. Dat deze doelen perfect samen gaan en hoe we kunnen bereiken dat je snel je rijbewijs kunt halen, dat lees je hier.

 1. Rijles Groningen
  Wij geven rijles in Groningen, dit heeft als voordeel dat de afstanden dicht bij elkaar liggen. Hierdoor kunnen we veel verschillende leerdoelen in één les aan bod laten komen, het resultaat; je hebt minder lessen nodig doordat je rijlessen efficiënter zijn ingedeeld.
 2. Vaste rij instructeur
  De rij instructeur die je hebt bij je gratis rijles, de proefles, blijft tijdens het hele traject jouw vaste rij instructeur. Tijdens de proefles krijgt de rij instructeur een idee van jouw niveau en gaat hier een lesplan voor samenstellen. Dit lesplan ga je de komende periode in de rijlessen doorlopen met een vast doel voor ogen: zo snel mogelijk je rijbewijs halen.
 3. Autorijles volgen
  Onze rijschool geeft alleen autorijlessen, rijbewijs B, hierdoor hebben wij ons kunnen specialiseren in rijles die relevant is en doeltreffend. Het lespakket is ingericht in een vast aantal blokken, denk aan voertuigbeheersing, kijktechniek, verkeersregels, bijzondere situaties en algemene rijstijl. Tijdens de gratis rijles kijkt de instructeur op welk niveau jij instapt en hoe snel je de rijles onder de knie krijgt. Afhankelijk van je niveau kunnen we de lesblokken inrichten waardoor je minder rijlessen per blok nodig hebt. Lessen van 1.5 tot 2 uur en meerdere keren per week zijn vaak effectiever dan 1 uur 1 keer per week.
 4. Rijles gericht op het rijexamen
  De inhoud van de rijlessen is gericht op het praktijk rijexamen, oftewel het CBR examen. Tijdens het rijexamen let de rijexaminator op bepaalde zaken waar wij tijdens de rijlessen al extra aandacht aan besteden. Op deze manier sluiten rijles en rijexamen op elkaar aan.
 5. Lage kosten rijbewijs, onze kosten rijlessen behoren tot een van de laagste, hierdoor kan een extra les ingepland worden mocht je dit nodig vinden en mocht dit je slagingskans verhogen.

Rijles invulling

De rijlessen zijn, zoals je eerder hebt kunnen lezen, opgedeeld in een aantal lesblokken, tijdens deze blokken leer je bepaalde leerdoelen. Hieronder lees je welke blokken dit zijn en hoe deze je voorbereiden op het rijexamen.

Rijlessen: Voertuigbeheersing

Een belangrijk deel van autorijden is voertuigbeheersing. Tijdens de gratis proefles maak je hier al kennis mee. Op een veilige locatie leer je de auto goed beheersen. Denk daarbij aan schakelen, wegrijden, sturen,remmen, stoppen en weer wegrijden. In deze fase komen ook bijzondere manoeuvres aan bod zoals recht achteruitrijden, keren en vooruit/achteruit in een vak parkeren. Afhankelijk van je niveau kun je de leerdoelen snel afronden en kan dit in een minimaal aantal lessen behaald worden. Op naar de volgende fase dus.

rijlessen: Verkeersdeelname

Tijdens deze fase leer je o.a. de verkeersregels toepassen, links en rechts afslaan, kruispunten en rotondes naderen, oprijden en verlaten. Tevens komen in deze fase nog meer bijzondere manoeuvres aan bod zoals bocht achteruit, hellingproef en voor- en achteruit fileparkeren. Ook in deze fase is het zo dat de rij instructeur van rijschool Richting Rijbewijs gaat kijken hoe we meerdere leerdoelen in 1 les kunnen halen, denk aan bocht achterruit rijden en fileparkeren, dit kan gecombineerd worden waarbij je meerdere leerdoelen in dezelfde rijles oefent.

Rijlessen: Verkeersinzicht

Tijdens deze fase gaan we stapsgewijs steeds moeilijkere verkeerssituaties behandelen. Hierbij is de veiligheid, kijktechniek, doorstroming en de voertuigbeheersing erg belangrijk. De rijlessen in dit blok worden ingericht met het oog op je rijexamen. We geven extra aandacht aan de situaties die bij je rijexamen aan bod komen, want uiteindelijk is het slagen voor je rij examen het doel! Wanneer alle fases veilig, vlot en zelfstandig uitgevoerd kunnen worden, is het de hoogste tijd om het CBR-examen aan te vragen, tijd om je rijbewijs te gaan halen.

Gemiddeld aantal rijlessen

Het gemiddeld aantal rijlessen ligt op ongeveer 35 – 40 lessen. Wij richten de rijlessen in op jouw niveau, tijdens de gratis proefles is al duidelijk hoeveel rijlessen je ongeveer nodig gaat hebben. Daarnaast laten we de rijlessen aansluiten bij het CBR rijexamen en het theorie examen. Je kunt je voorstellen dat de verkeersregels kennen je een voorsprong geeft in rijles en rijexamen. Het theorieboek kun je, als je deze nog niet hebt, bestellen via de webshop. Ook de online versie is hier beschikbaar.

Autorijlessen volgen bij rijschool Richting Rijbewijs

Autorijlessen kun je volgen vanaf 16.5 jaar, op je 17e mag je je rijexamen gaan halen en al onder begeleiding autorijden. Vanaf je 18e kun je zelfstandig de weg al op. Bij rijschool Richting Rijbewijs in Groningen geven wij autorijles aan cursisten van alle leeftijden waaronder scholieren en studenten. Wij maken een persoonlijk lesplan waardoor de lessen bij jou en jouw leerdoelen passen. De eerste stap van les nemen bij rijschool Richting Rijbewijs in Groningen is de gratis rijles, tijdens deze proefles maak je kennis met de rij instructeur en krijg je een beeld van je niveau.  Vraag hier de gratis rijles aan. De rij instructeur neemt contact met je op om samen de gratis proefles in te plannen. Na de gratis proefles weet je hoeveel autorijlessen je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kun je direct starten met rijles nemen. De proefles is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.