Rijschool Groningen

In Nederland bestaan ongeveer 8.000 rijscholen. Hoe weet je nou welke rijschool de beste keus is voor jou? Uiteraard kies je een rijschool in je eigen regio, voor Groningen kun je kiezen voor rijschool Richting Rijbewijs. Bij Richting Rijbewijs, rijschool in Groningen, hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Altijd een gratis proefles, zo kunnen we kennis met elkaar maken, kan ik je niveau bepalen en ik kan bekijken hoe snel je de aanwijzingen oppakt
 • Effectieve rijles, leren wat je nodig hebt, niet zinloos rondjes rijden
 • Snel je rijbewijs halen, nooit teveel rijlessen
 • Persoonlijke aanpak, vaste rij instructeur die weet wat je leerproces is
 • Lage tarieven en vaste pakketten

Met deze voordelen garanderen we jou dat je snel en goed je rijbewijs gaat halen. Als rijschool zijn dit onze enige doelen. Veel van onze cursisten kiezen onze autorijschool Groningen omdat mensen het fijn vinden om persoonlijke begeleiding en aandacht te krijgen, met bijvoorbeeld een persoonlijke instructeur bij de rijschool. Weten dat alles goed geregeld is, dat is wel zo prettig. Bij autorijschool Groningen, Richting Rijbewijs, ben je hiervoor aan het goede adres. De rijschool begeleid zijn cursisten persoonlijk tijdens de autorijlessen met altijd dezelfde rij-instructeur. Daarnaast zijn de zaken om de rijlessen heen ook goed geregeld, welke dat zijn bekijken we graag met je aan de hand van de regels die de Rijksoverheid heeft opgesteld.

Autorijschool, de eisen volgens de overheid

Volgens de Rijksoverheid kan je aan de hand van onderstaande vragen de kwaliteit van een rijschool bepalen. Het antwoord op deze vragen voor onze rijschool Groningen vind je bij iedere vraag.

 1. Welke afspraken heeft de rijschool bij het uitvallen van een rijles, een rij-instructeur of een lesvoertuig?
  • Richting Rijbewijs wordt bij uitval van een rijles, rij-instructeur of een lesvoertuig een nieuwe datum en tijd in overleg ingepland.
 2. Zijn er in de rijschool bijvoorbeeld plaatsvervangers of vervangende lesvoertuigen?
  • Auto onderhoud is belangrijk, niet alle rijscholen besteden hier aandacht aan, onterecht vinden wij aangezien het voor je veiligheid van belang is dat je auto in goede staat blijft. De auto waarin jij les hebt, is altijd een van de nieuwste modellen en door periodieke keuringen is kwaliteit en betrouwbaarheid gegarandeerd.
 3. Krijg je je lesgeld terug bij de rijschool als een rijles niet doorgaat?
  • Bij Rijschool Richting Rijbewijs krijg je of je lesgeld terug als een rijles niet doorgaat, of we plannen samen een nieuwe datum in.
 4. Wanneer ik een rijles afzeg, kan ik bij rijschool Richting rijbewijs een les inhalen?
  • Rijschool Richting Rijbewijs biedt de mogelijkheid een les in te halen, wel vraagt de rijschool hiervoor een aantal logische voorwaarden. Bij onze rijschool kan een rijles ingehaald worden mits deze 24 uur van te voren wordt afgezegd met een telefonisch of schriftelijke toezegging van de afzegging van de rij-instructeur van de rijschool.
 5. Heeft de rijschool de lessen logisch –van makkelijk naar moeilijk– opgebouwd?
  • Tijdens de gratis rijles kijken we naar je niveau waarna de instructeur een lesplan voor je maakt. Zo stap je in op het niveau waar je aan toe bent en heb je nooit teveel lessen.
 6. Wordt bij de rijschool het lesvoertuig tijdens uitleg stil gezet?
  • Bij Rijschool Richting Rijbewijs wordt de auto soms tijdens de eerste rijlessen stilgezet indien nodig. Dit omdat het autorijden dan nog geen automatisme is en tegelijk naar uitleg luisteren en autorijden dan lastig kan zijn. De rijschool zet de auto over het algemeen niet stil tijdens verdere vordering van de rijlessen.
 7. Heb je bij de rijschool rijles van een vaste rij-instructeur?
  • Richting Rijbewijs zorgt ervoor dat zijn cursisten altijd een vaste rij-instructeur hebben.
 8. Heb je bij de rijschool je een vast lesvoertuig?
  • Bij Rijschool Richting Rijbewijs heb je altijd een vast lesvoertuig.
 9. Is de rijinstructeur van de rijschool bereid om mee te rijden tijdens het autorij-examen?
  • De rij-instructeur van de rijschool Richting Rijbewijs rijdt met alle plezier mee tijdens het rijexamen. Uiteraard is dit geheel naar persoonlijke wens.

We hopen je met bovenstaande informatie een goede indruk van rijschool Richting Rijbewijs te geven. Mocht je een specifieke vraag hebben, neem gerust contact met ons op, we horen graag van je.

rijschool groningen

Rijschool Groningen, een ideale stad om rijles te volgen

Groningen is een ideale stad om rijles te volgen. Als rijschool Groningen, met alle kleine straatjes, ruime ringwegen en de snelweg in de buurt gebruiken, biedt alles om snel je rijbewijs te halen. De afstanden in Groningen zijn klein waardoor je snel kunt leren wat op dat moment nodig is. Je hoeft niet eerst een half uur te rijden om op een plaats te komen waar je je leerdoel kunt halen. Denk aan invoegen en uitvoegen, doordat de op- en afrit dicht bij elkaar ligt, heb je sneller je leerdoel gehaald en kun je doorgaan naar het volgende leerdoel. Door de ervaring die wij met rijden in de stad Groningen hebben, kiezen we voor de les een route waarin je zoveel mogelijk kunt leren en je met een minimaal aantal lessen klaar bent voor je rijexamen.